Baba ghanouj

Baba ghanouj


Ingrediente:

1 vânătă
1 căţel de usturoi
4 linguri suc de lămâie
4 linguri pastă de susan
3 linguri apă
1 lingură ulei de măsline
sare, piper, după gust

Preparare:

Se zdrobeşte usturoiul cu sare. Cu scobitoarea se găureşte vânăta, în câteva locuri, apoi se înveleşte cu o folie de aluminiu şi se coace pe grătar. Când se înmoaie, se pune ne în apă rece şi se curăţă de coajă, se scurge, se toacă mărunt, ca să se obţină un piure.
În robotul de bucătărie se face un sos din pasta de susan, usturoiul zdrobit, apă şi sucul de lămâie. Se amestecă cu vinetele şi se condimentează cu sare şi piper. Salata se stropeşte cu ulei de măsline şi se decorează cu roşii tăiate felii şi verdeaţă.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*