- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Colţunaşi prăjiţi

Posted By admin On 16 Mai 2011 @ 1:11 pm In Bucătăria chineză,Bucătăria popoarelor,Carne de porc,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei | No Comments

Ingrediente:

500 g făină
250 g carne slabă de porc, tocată
1 linguriţă de sos de soia
1 lingură de ghimbir mărunţit
5 linguri de oţet de orez
1 lingură de sare sau după gust
100 g de praz mărunţit
100 g de ulei de susan sau tahina (pastă de susan)
1 lingură de făină amestecată cu 2 linguriţe de apă

Preparare:

Pentru umplutură, se amestecă carnea tocată cu oţetul de orez, ghimbir, sare. Se învârte într-o singură direcţie, adăugând 150 ml apă până când carnea devine lipicioasă. Se pun prazul şi uleiul de susan sau tahina şi se omogenizează bine, apoi se împarte compoziţia în 60 de porţii. Se lasă deoparte.
Separat, se toarnă 200 ml apă în făină şi se frământă până când aluatul devine moale, neted şi elastic. Se lasă să se odihnească 30 de minute. Se rulează în formă de cilindru şi se taie în 60 de bucăţi. Se turteşte fiecare bucăţică şi se întinde câte o foaie rotundă cu diametrul de 8 cm. Se plasează în mijlocul foii compoziţia pentru umplutură şi se îndoaie foaia apăsând cu degetele marginile foii.
Săculeţii formaţi se aranjează într-o tigaie mare la foc potrivit, apoi se adaugă apă până aceasta aproape acoperă colţunaşii. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă pe foc până la evaporarea apei. Apoi se presară deasupra mixtura de apă şi făină şi se lasă la foc mic tigaia până când se formează o crustă pe colţunaşi. Se stropesc colţunaşii cu ulei de susan sau tahina şi se lasă la foc mic până se absoarbe tahina. Se îndepărtează colţunaşii din tigaie cu o spatulă şi se pot servi.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/05/coltunasi-prajiti/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle