Friptură de pui dulce-acrișoară

Friptură de pui dulce-acrișoară


Ingrediente:

8 jumătăți piept de pui dezosat
1 cană ananas, din compot
2 ardei grași verzi
2 linguri amidon
400 ml apă
100 ml oțet alb
suc ananas
2 cuburi de concentrat supă de pui
300 g făină albă
50 ml ulei de susan
20 g amidon
sare, piper, zahăr după gust
1 ou
475 ml apă
ulei pentru prăjit

Preparare:

Pentru sos, într-o cratiță se combină 1 ½ ceașcă apă, sare, 1 linguriță zahăr, oțet, suc de ananas și concentratul de supă. Se lasă să fiarbă. Separat, se omogenizează 20 g amidon cu 4-5 linguri de apă și se toarnă ușor în cratiță, amestecând continuu compoziția până se îngroașă.
Într-un vas se pune făină, 2 linguri de ulei, sare, piper alb și oul și se omogenizează cu mixerul, adăugându-se treptat 1 ceașcă cu apă să se subțieze și se pun bucățile de carne de pui.
Se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc bucățile de pui până devin aurii, apoi se scot și se scurg în șervețele de hârtie absorbante.
Se aranjează pe un platou pieptul de pui, se presară ardeiul tăiat feliuțe, apoi feliile de ananas și se toarnă sosul. Se servește cald.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*