Kolozsvári rakott kàposzta (varză în straturi, à la Cluj)

Kolozsvári rakott kàposzta (varză în straturi, à la Cluj)


Ingrediente:

½ kg carne de porc, tocată
½ kg varză murată
2-3 cepe roșii
200 g orez
piper, boia dulce, sare, după gust
400 ml smântână
slănină afumată

Preparare:

Se taie ceapa mărunt și se călește în ulei încins, se adaugă carnea tocată, se omogenizează, amestecând constant, se condimentează cu boia dulce, piper, sare, după gust. Se toarnă puțină apă să fiarbă carnea, apă pe jumătate.
Separat, se fierbe varza tăiată mărunt, în puțină apă. Orezul se clătește în 2-3 ape, apoi se strecoară și se fierbe în apă cu sare. Se ia o cratiță mare și se așază în straturi, după cum urmează: un strat de varză, un strat de orez, un strat de carne, smântână, se repetă operațiunea până se sfârșesc ingredientele.
Deasupra, la final, se întinde un strat gros din smântână (opțional, smânâna se poate omogeniza cu 2-3 linguri pastă de roșii), peste smântână se așază slănină afumată, tăiată subțire pe lungime, apoi crestată.
Se introduce cratița în cuptor și se lasă la foc potrivit până ce smântâna devine rozulie și slănina se prăjește.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*