- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Kolozsvári rakott kàposzta (varză în straturi, à la Cluj)

Posted By admin On 13 Mai 2011 @ 3:58 am In Bucătăria maghiară,Carne de porc,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei | No Comments

Ingrediente:

½ kg carne de porc, tocată
½ kg varză murată
2-3 cepe roșii
200 g orez
piper, boia dulce, sare, după gust
400 ml smântână
slănină afumată

Preparare:

Se taie ceapa mărunt și se călește în ulei încins, se adaugă carnea tocată, se omogenizează, amestecând constant, se condimentează cu boia dulce, piper, sare, după gust. Se toarnă puțină apă să fiarbă carnea, apă pe jumătate.
Separat, se fierbe varza tăiată mărunt, în puțină apă. Orezul se clătește în 2-3 ape, apoi se strecoară și se fierbe în apă cu sare. Se ia o cratiță mare și se așază în straturi, după cum urmează: un strat de varză, un strat de orez, un strat de carne, smântână, se repetă operațiunea până se sfârșesc ingredientele.
Deasupra, la final, se întinde un strat gros din smântână (opțional, smânâna se poate omogeniza cu 2-3 linguri pastă de roșii), peste smântână se așază slănină afumată, tăiată subțire pe lungime, apoi crestată.
Se introduce cratița în cuptor și se lasă la foc potrivit până ce smântâna devine rozulie și slănina se prăjește.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/05/kolozsvari-rakott-kaposzta-varza-in-straturi-a-la-cluj/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle