Limbă de porc cu sos vânătoresc

Limbă de porc cu sos vânătoresc


Ingrediente:

2 kg limbă de porc
2 kg morcovi
1 kg ceapă roșie
¼ rădăcină de pătrunjel
5-6 foi de dafin
2 linguri piper boabe
sare, după gust
3 linguri zahăr
sucul de la 1 lămâie
½ lămâie
200 g gem de măceșe
2-3 linguri făină

Preparare:

Se pune apă la fiert într-o oală mare, când fierbe apa se adaugă limbile de porc, rând pe rând, se lasă doar 2 minute în apă, apoi se scot și se curăță cu un cuțit, se rad cu cuțitul pe toate părțile.
Se ia o cuctă mare, în care se pun morcovii, ceapa, toate curățate, dar întregi, se adaugă și limbile de porc – întregi, foile de dafin și sucul de la ½ lămâie, în jumătatea de lămâie stoarsă se pune piperul boabe, se introduce în cuctă, se sărează după gust. Se acoperă conținutul cuctei cu apă și se fierbe totul nu mai puțin de-o oră.
Se scot limbile de porc și se taie transversal în fâșii, de grosimea degetului. Se aruncă foile de dafin și jumătatea de lămâie, umplută cu piperul boabe.
Separat, într-o cratiță de 8 litri se toarnă puțin ulei vegetal și fâșiile de carne, acestea se amestecă, la foc potrivit, până prind pojghiță. Între timp, se strecoară zarzavaturile din cuctă, se păstrează zeama.
Zarzavaturile se dau prin mașina de tocat – o singură dată, pasta formată se toarnă în cratiță, peste fâșiile de carne, se lasă la foc mic pentru 30 de minute, amestecând continuu. În continuare, se toarnă ½ cantitate zeamă, care a scăzut prin fierberea în cuctă, și se mai lasă să fiarbă puțin. Pentru a potrivi la gust preparatul, se adaugă zeama de la ½ lămâie, sare și gemul de măceșe. Atenție: doar gem de măceșe și nu altul!
Într-o cratiță mică, separat, se topește zahărul. Acesta se toarnă peste zarzavaturi și carne. Pentru îngroșală, se omogenizează 2-3 linguri de făină cu zeamă caldă, se toarnă încet în cratița mare, amestecând mereu.
Se servește cald, deasupra unui pat, format din paste spiralate sau de orice altă formă.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*