Marha terkercs (carne de vițel umplută)

Marha terkercs (carne de vițel umplută)


Ingrediente:

2 kg cotlet de vițel, fără os
1 kg ceapă roșie, tocată
10 ouă
300 ml ulei
sare, piper, paprika dulce, după gust
vegeta
1 legătură frunze de pătrunjel, proaspete
1 franzelă mică, veche de 2-3 zile

Preparare:

Se spală bine carnea, se taie felii și se bat bine, se sărează, piperează. Ceapa se taie mărunt, apoi se călește cu puțină paprika dulce sau 2 lingurițe pastă de gogoșari în 300 ml ulei, la foc mic.
Separat, se înmoaie pâinea în apă, doar miezul și se stoarce de apă, se dă prin mașina de tocat o singură dată, după care se adaugă peste ceapa, de pe foc, pentru ½ oră, amestecând continuu să nu se prindă de fundul tigăii.
Într-un alt vas se sparg ouăle, se bat cu puțină sare, piper, vegeta și pătrunjelul tocat fin, apoi se toarnă în tigaie, peste ceapă și pâine, se lasă pe foc 15 minute, se amestecâ din când în când.
Se iau feliile de carne, se așterne un strat subțire, uniform, pe întreaga suprafață, se rulează fiecare felie și se leagă cu ață albă, să nu iasă din umplutură. Se pun rulourile unul lângă altul într-o tavă de yena, fără apă, fără ulei (există destul ulei în umplutură), se introduc la cuptor pentru o oră. Dacă se prăjește carnea prea tare se poate turna puțină apă caldă.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*