Pui – LO MEIN

Pui – LO MEIN


Ingrediente:

3 jumătăți piept de pui dezosat, fără piele
200 g mazăre albă
1 ceaşcă de morcovi, tăiaţi julien
1 ½ ceaşcă de spaghete/tăiţei chinezeşti fierţi
2 linguriţe de amidon de porumb
1 linguriţă de zahăr
2 linguriţe de apă
5 linguriţe de grăsime de pui
1 lingură de sos de soia
4 căţei de usturoi pisat
2 linguriţe de ghimbir – rădăcină tăiat felii

Preparare:

Se taie fâşii mici carnea de pui. Într-o oală cu capac se pune apă la fiert şi se adaugă mazărea albă, morcovii şi tăiţeii şi se lasă la fiert 10 minute. Se scurg de apă şi se pun deoparte. Separat se omogenizează amidonul de porumb cu zahăr şi apă, adaugându-se restul de ingrediente – se amestecă.
Se preîncălzeşte wok-ul cu puţin ulei, la foc mediu. Se toarnă în wok carnea de pui şi se amestecă până când se albeşte carnea, apoi se adaugă grăsimea de carne de pui, legumele şi tăiţeii şi se lasă la foc potrivit 5-7 minute, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se serveşte cald, în farfurii.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*