Pui cu alune caju și creveți

Pui cu alune caju și creveți


Ingrediente:

4 bucăți piept de pui
125 ml supă de pui
60 ml ulei de palmier
50 g alune caju, prăjite şi măcinate
1 ceapă
1 ardei iute
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
o mână de creveţi uscaţi
2 linguri ulei de măsline
4 linguri suc de lime
sare, după gust

Preparare:

Se taie pieptul de pui în bucăţi şi se aşază într-un castron. Se amestecă sucul de lime cu usturoiul şi puţină sare, apoi se toarnă peste carnea de pui şi se lasă aşa cel puţin 30 minute.
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu ulei încins, se adaugă creveţii, alunele măcinate, lăsând la rumenit pentru 5 minute, după care se incorporează bucăţile de piept de pui, cu marinată cu tot.
Se toarnă apoi supa de pui, se amestecă uşor, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de o jumătate de oră, până când carnea de pui e moale. Se incorporează uleiul de palmier şi se mai las la foc mic pentru câteva minute, apoi se toarnă în farfurii, alături de o garnitură de orez şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria popoarelor, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*