Pui în sos de mazăre cu parmezan

Pui în sos de mazăre cu parmezan


Ingrediente:

1 pui de 1,5 kg
1 ceapă albă
2 roşii, decojite şi tocate
1 căţel de usturoi, mărunţit
400 g mazăre boabe, din conservă
125 ml smântână
4 linguri unt
2 linguri făină
1 lingură parmezan ras
sare, după gust

Preparare:

Se desprinde puiul în bucăţi şi se condimentează cu sare. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu unt fierbinte, alături de usturoi şi roşii. Când se rumenesc, se adaugă bucăţile de pui, se toarnă apă şi se fierbe totul până când se înmoaie carnea. Aceasta se scoate apoi din tocană şi se păstrează pe un platou.
Se ia aproximativ 1 cană din tocana rămasă şi se combină cu făina, smântâna şi untul, se omogenizează bine, se incorporează apoi ouăle bătute, se lasă câteva minute la foc mic, se împrăştie mazărea, parmezanul ras, se învârte bine în compoziţie şi se toarnă fierbinte peste carnea de pui.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*