Salată de fasole verde cu tofu şi tahini

Salată de fasole verde cu tofu şi tahini


Ingrediente:

300 g fasole verde
1 cană roşii
1 ceaşcă susan
5 linguriţe suc de lămâie
sare
1 căţel de usturoi
3 linguriţe ulei de susan
3 cepe verzi
1 ceaşcă tahini
3 linguriţe pătrunjel tocat
200 g tofu
1 ardei verde
3 linguriţe sos de soia
piper

Preparare:

Se taie fasolea, ardeiul, ceapa verde şi pătrunjelul. Se taie roşiile şi tofu cuburi. Se fierbe fasolea verde câteva minute până se înmoaie. Se clăteşte cu apă rece şi se pune deoparte.
Se amestecă tahini cu usturoiul zdrobit, uleiul de susan şi sucul de lămâie. Se blendează şi se condimentează.
Jumătate din sos se amestecă cu fasolea verde, ceapa şi pătrunjelul, se incorporează tahini. Se pune amestecul de legume deasupra, roşiile şi sosul rămas se aşază peste legume. Se decorează cu semințe de susan prăjit.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*