Sufleu de sparanghel

Sufleu de sparanghel


Ingrediente:

500 g sparanghel curăţat, tăiat mărunt
60 g ceapă verde
1 căţel de usturoi tocat
1 linguriţă cimbru proaspăt tocat
4 linguri unt
125 g pesmet
3 linguri făină
375 ml lapte
125 g brânză gruyère
un vârf de cuţit nucşoară măcinată
un vârf de cuţit muştar boabe măcinat
un vârf de cuţit ghimbir măcinat
sare, piper
3 gălbenuşuri
5 albuşuri

Preparare:

Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare, apoi se scurge şi se clăteşte cu apă rece să se răcească. Se încinge 1 lingură de unt, se adaugă ceapa verde, usturoiul, cimbrul şi se călesc împreună 5 minute. Sparanghelul răcit se amestecă cu compoziţia de ceapă şi se macină în robotul de bucătărie.
Restul de unt se înmoaie în tigaie, se adaugă făina şi se căleşte 5 minute la foc mic, amestecând mereu. Treptat, se incorporează laptele. Nu vă opriţi din amestecat. Compoziţia se condimentează cu nucşoară, chimen, muştar, ghimbir, sare şi piper, apoi se lasă 15 minute, fără a mări focul, ca să se îngroaşe. Sosul rezultat se incorporează în pasta de sparanghel. Se adaugă brânza şi gălbenuşurile. Albuşurile se bat spumă şi uşor, treptat, se amestecă cu pasta descrisă înainte.
Sufleul rezultat se pune în forme de sticlă termorezistentă, unse cu unt şi pudrate cu pesmet. Acestea nu trebuie umplute, iar restul de pesmet se presară deasupra. Recipientele cu sufle se pun în cuptor, deasupra unui vas cu apă clocotită, pentru fierbere în baie de aburi.
Vasele trebuie să fie pe jumătate scufundate în apă, iar temperatura cuptorului să măsoare 220°C. După 10 minute, focul se micşorează, iar sufleul se mai lasă încă pe atât sau mai mult, până se rumeneşte. Foarte important! Sub nici un pretext cuptorul nu trebuie deschis în timpul coacerii!

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*