Supă de varză

Supă de varză


Ingrediente

Pentru supă:

300 g varză
300 g dovlecel
2 cepe
2 cartofi

Pentru garnitură:

1 ceapă, tocată mărunt
1 morcov, tocat
½ cană varză tocată
1 lingură unt
sare
piper

Pentru sosul alb:

2 linguri unt
2 linguri făină albă
2 ceşti lapte
sare
piper

Preparare:

Se taie toate legumele, se pun 7 căni cu apă şi se fierb în oală sub presiune. După ce sunt fierte, se scurg printr-o sită.
Pentru sosul alb:
Se înmoaie untul, se adaugă făina şi se prăjeşte 2 minute, fără să se ardă, amestecând continuu, se ia de pe foc şi se adaugă treptat laptele. Se omogenizează şi se pune iarăşi la foc mic, până ce sosul se îngroaşă. Se asezonează cu sare şi piper.
Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc legumele pentru garnitură. Se adaugă supa şi se fierbe totul încă 20 de minute. Se amestecă cu sosul alb, sarea şi piperul.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*