Chiftele cu iaurt (dahi bara)

Chiftele cu iaurt (dahi bara)


Ingrediente:

Pentru aluat:
1 cană urad dal (fasole neagră tăiată)
1 ardei verde
un vârf de cuţit de asafoetida
ulei pentru prăjit
1 ½ cană apă
½ linguriţă sare

Pentru umplutura cu iaurt:
3 căni cu iaurt
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă garam masala
sare după gust

Pentru garnitură:
3 linguriţe coriandru
2 linguriţe seminţe de chimen

Preparare:

Se pune urad dal la înmuiat peste noapte. Se scurge apa în exces, se adaugă ardeiul, asafoetida şi se zdrobeşte totul, pentru a obţine o pastă.
Se modelează chiftele nu prea mari care se frig în uleiul încins, până ce capătă o culoare maronie. Se scurge surplusul de ulei.

Se bate iaurtul cu sarea, piperul şi garam masala. Este preferabil să obţineţi o pastă cât mai consistentă.
Se ţin chiftelele în apă sărată 5 minute, apoi se scurg. Pentru servire, se pune pasta de iaurt peste chiftele şi se presară cu coriandru.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria arabă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*