Falafel libanez

Falafel libanez


Ingrediente:

1 ceașcă năut
1 ceapă mare, tocată
2 căței de usturoi, pisați
3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
1 linguriță coriandru
1 linguriță chimion
2 linguri făină
sare, piper, după gust
ulei pentru prăjit

Preparare:

Se înmoaie năutul 24 de ore, în apă rece. Se scurge de apă, apoi se pune să fiarbă 1 ½ ore, la foc mic. Se scurge iar de zeamă și se lasă deoparte 15 minute, să se răcească.
Într-un vas mare, se combină năutul cu ceapa tocată, usturoiul pisat, coriandru, chimion, pătrunjel tocat, sare și piper, după gust și făină. Se omogenizează cu robotul de bucătărie.
Dacă se împrăștie compoziția se poate lega cu 1 ou. Din mixtura rezultată se formează bile, de mărimea unei mingi de ping-pong, care se prăjesc în ulei încins până devin maronii.
Pot fi servite cu năut și tahini sau în lipii, cu frunze de salată, roșii tăiate, tahini, sare și piper.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*