Kebab persan

Kebab persan


Rețetă trimisă de Meli și Zak

Ingrediente:
50% pulpă de porc, cu grăsime
30% carne mânzat (antricot)
20% carne de porc (ceafă)
Puțin bicarbonat de sodiu alimentar
Sare, piper, zarciube pudră
Roșii pentru frigărui – jumătăți
5-6 fire ceapă verde
4-5 legături pătrunjel
3-4 lămâi

Preparare:

Se toacă cărnurile de 3-4 ori, apoi se combină și se omogenizează, se condimentează cu sare, piper, zarciube, se adaugă un strop de bicarbonat de sodiu după care se pune vasul, închis ermetic, la rece pentru 24 de ore. Carnea se modelează pe țepușe în lung, după care se aplatizează puțin cu degetele și se sigilează la capete, prin presare ușoară. Odată pusă carnea pe țepușe se lasă să se odihnească, la temperatura camerei, 15 minute, după care se pune pe grătar. Roșiile tăiate în două se înfig în țepușe și se frig lângă carne. Pe o masă se aranjează 3-4 lipii, peste care se pune carnea scoasă din țepușe și roșiile, apoi se acoperă cu 3-4 lipii pentru a le încălzi.
Se servește punând pe farfurie lipia încălzită peste care se așază carne, roșii și un pat de salată, lipiile nu se rulează.

Kebab persan (18 fotografii)
17 Iunie 2010

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*