Mâncare de nucă de cocos

Mâncare de nucă de cocos


Ingrediente:

câteva felii de lămâie
1 ceaşcă arahide, prăjite, fără sare
1 vârf de cuţit boia iute
1 lingură ghimbir, tocat
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 linguriţă sos de peşte
1 legătură busuioc
1 ceaşcă nucă de cocos
1 ceaşcă carne de crevete

Preparare:

Se prăjeşte nuca de cocos la foc mediu, amestecând mereu, fără ulei. Când se rumeneşte, se ia de pe foc şi se amestecă cu carnea de crevete măcinată. Se blendează împreună, se adaugă arahidele tocate, ghimbirul şi usturoiul. Se condimentează cu boia iute şi sos de peşte.
Se aşază câte o frunză de spanac sau busuioc pe farfurii. Deasupra se pune câte o porţie din acest amestec. Se garniseşte cu busuioc tocat şi felii de lămâie.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*