Pakoras

Pakoras


Ingrediente:

1-2 căni făină de năut
1 ceapă mică, tocată
1 ardei verde, tocat
½ linguriţă chimen măcinat
1 linguriţă garam masala
½ cană apă
câteva frunze de coriandru sau mentă
ulei pentru prăjire
sare după gust

Preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele, mai puţin apa şi uleiul. Apa se adaugă treptat, pe măsură ce sa bat celelalte ingrediente. Trebuie să se obţină o pastă consistentă.
Se încinge uleiul. Cu lingură, se ia câte o porţie din aluatul-pastă preparat înainte şi se prăjeşte pe ambele părţi, până ce capătă o culoare aurie.
Se serveşte cu sos fierbinte de legume.
Aceasta este una dintre cele mai populare reţete din bucătăria indiană. În aluat se pot integra, după gust, diferite legume tocate (ceapă, vinete, conopidă, spanac, ardei).

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Bucătăria arabă, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*