Strălucire de vară şi protecţie – atuul cremelor de plajă

Strălucire de vară şi protecţie – atuul cremelor de plajă


soareVară din nou, iarăşi soare, iarăşi prilej de plajă, doar n-o să privăm trupul de beneficiile razelor soarelui, care pe lângă că oferă o strălucire aparte pielii, ne mai şi încarcă de energie pozitivă. Asta dacă facem totul ca la carte. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să ţinem cont de câteva aspecte atunci când ne expunem la soare.
Mai întâi de toate, să nu înţelegem că dacă e soare, cât e ziua de lungă ne putem „prăji” fără nicio grijă şi cu pretenţia de a ne fi bronzat…cât pentru toată vara. NU, nicidecum, dacă stai să te gândeşti orele optime pentru plajă sunt chiar puţine (dimineaţa, înainte de ora 11 şi după-amiază, după 17), dar măcar aşa avem mai multe şanse să ne ferim de radiaţiile ultraviolete responsabile de arsurile şi cancerul de piele. Căci, până la urmă o piele frumoasă ne dorim, nu arsuri sau alte iritaţii. Pe lângă acest aspect, cremele şi loţiunile pentru plajă sunt de mare ajutor, dacă nu chiar indispensabile, alături de ochelari de soare, umbreluţe.
Ca şi criterii, o cremă bună de plajă ar trebui să protejeze şi împotriva UVA (radiaţiile vinovate de îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor), precum şi împotriva UVB (radiaţiile ce pot produce cancerul de piele), aşa că e bine să fim atenţi la eticheta produsului, ca să putem alege ce e mai bun pentru protecţia corpului nostru.
O altă indicaţie de pe eticheta cremei de plajă este cea legată de cifra de protecţie, cu cât aceasta este mai mare, cu atât protejează mai bine, ţinând cont şi de tipul de piele al fiecăruia. Vedeţi voi…cremele astea sunt concepute pentru a se adapta tuturor tipurilor de piele. Foarte simplu de reţinut: piele albă – cremă cu factor de protecţie maximă, adică 50; piele deschisă la culoare – cremă cu factor de protecţie 30, iar pentru cei mai bruneţi se poate folosi şi o cremă cu grad de protecţie mai mic. Aşadar, în acest ritm: cu cât pielea este mai albă, cu aluniţe şi mai sensibilă, cu atât se cere cremă cu protecţie maximă. Încă ceva: ne putem da cu cremă de plajă ori de câte ori este nevoie, mai ales dacă am intrat în valurile spumoase ale mării… Multe dintre creme nu sunt rezistente la apă, prin urmare – atenţie la acest aspect, mai bine întindem crema pe piele de fiecare dată când ieşim din apă. Copiii trebuie protejaţi de soarele intens, pe lângă creme, pălarioare – pentru a evita insolaţiile, umbrele, lichide – pentru hidratare, în special apă plată. Uleiurile de plajă pentru bronzare – dacă se folosesc – tot în acelaşi interval de timp şi exclus în mijlocul zilei. În general, oricât de bronzaţi am fi soarele nu ne ocoleşte cu pericolele sale, este greşit dacă gândim că dacă ne-am bronzat – gata – nu mai e nevoie, mai bine continuaţi cu aceste creme de protecţie – dar cu un factor mai mic, nicidecum să nu le lăsaţi deoparte. În orice caz, cu sau fără creme, cu sau fără piele sensibilă, este bine să evităm razele nocive de la amiază şi să le „vânăm” pe acelea care bronzează frumos, armonios şi sănătos.
Se dă startul bronzului „ca la carte”, să aveţi o vară nu aşa de arzătoare!

Mihaela Crăciun

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Diete/Sănătate.

1 raspuns la Fructul de aur – koum quat

  1. Paulina a spus:

    pfui, nu-i chiar asa. mai mor si oameni pcfeert sanatosi. marea problema cu gripa asta e ca nu prea se stie exact ce e cu ea si cum ataca. mor mai mult tinerii (de obicei de gripa mor batranii), la unii oameni se manifesta foarte lejer, la altii e extrem de agresiva etc. deci marea problema e ca nu prea se stiu multe. altfel, imi inchipui ca o fi mare tambalau la tv. dar nici chiar de ignorat nu-i. (eu invat treburile astea de la nemti, aici nu-i nici o isterie, dar oamenii sunt un pic ingrijorati. mai ales ca a murit si o femeie de 40 si ceva de ani care nu avea nici o alta boala )

Exprimați-vă opinia

*