Supă cu sos alb

Supă cu sos alb


Ingrediente:

1 dovlecel alb, mic
2 roşii medii
¼ cană mazăre sau linte
piper măcinat
coriandru sau pătrunjel tocat, pentru garnitură
2 ţeline, curăţate şi tocate
sare

Pentru sosul alb:

1 lingură unt
1 lingură lapte
1 lingură făină sau mălai

Preparare:

Se feliază dovlecelul, se taie roşiile în sferturi, pentru a fi mai uşor de decojit, atunci când s-au fiert.
Se pun la fiert, în oală sub presiune, împreună cu mazărea şi 2 căni cu apă. Se lasă să se răcească. Se decojesc roşiile şi se amestecă totul cu mixerul.
Pentru sosul alb: se încinge untul, se adaugă făina şi se amestecă continuu. la sfârşit, se adaugă laptele şi se dă în clocot.
Se amestecă piureul de legume cu sosul alb şi se fierb puţin împreună.
Se garniseşte cu coriandru sau pătrunjel tocat. Se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*