Supă de morcovi

Supă de morcovi


Ingrediente:

1 ceapă mică, curăţată, tăiată
1 lingură ghimbir, tocat
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă curry
½ linguriţă chimen
2 căni supă de pui
500 g morcovi, proaspeţi, mici, curăţaţi
1 linguriţă sare
¼ linguriţă scorţişoară
1 linguriţă boia iute
2 linguriţe suc de lămâie
3 linguri frunze tocate de coriandru
¼ cană iaurt degresat

Preparare:

Se încinge ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa cu ghimbirul. Se amestecă continuu, se adaugă curry şi chimenul şi se prăjeşte totul încă un minut, la foc mic, până când aromele încep să fie emanate. Se adaugă o cană din supa de pui şi morcovii, se dă un clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe înăbuşit, cu capac, 15 minute, sau până când morcovii se înmoaie.
Se omogenizează tot amestecul. Se pune pasta obţinută la fiert împreună cu restul de supă, zahărul, scorţişoara şi boia. Se dă într-un clocot, se ia de pe foc şi se amestecă cu sucul de lămâie.
Se pune în boluri, se presară coriandru tocat, iar deasupra se pune câte o lingură de iaurt.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*