Supă de orez cu verdețuri

Supă de orez cu verdețuri


Ingrediente:

200 g orez cu bob lung, basmati
1 kg verdețuri: pătrunjel, mentă, coriandru, cozi de ceapă
500 g carne miel
4 linguri mazăre
4 linguri zeamă de lămâie
2 linguri zahăr
2 linguri măghiran proaspăt
1 lingură mentă
4 cepe mari
ulei
sare, piper după gust

Preparare:

Se feliază 2 cepe și se călesc până ce devin aurii. Se adaugă 4-5 pahare cu apă fierbinte, se împrăștie în vas mazărea, sarea și piperul și se lasă la foc mic 10 minute. Se pune orezul și se mai lasă pe foc 15-20 minute.
Se curăță de coajă și se feliază celelalte 2 cepe și se pun peste carne cu sare și piper. Carnea se taie în bucăți mici și se adaugă în supă. Se spală verdețurile și se toacă mărunt, apoi se pun în supă și se fierb 20 minute.
Zeama de lămâie, măghiranul și zahărul se împrăștie în supă.
Separat, se călește 1 lingură de mentă proaspătă care se adaugă în supă, se lasă să dea un clocot. Se servește caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*