Supă de roşii cu linte

Supă de roşii cu linte


Ingrediente:

2 linguri unt (ghee)
¼ lingură chimen, măcinat
2 ardei iuţi mici, uscaţi, tocaţi
½ linguriţă garam masala
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
50 g linte
400 g roşii decojite, tocate şi sucul lor
500 ml supă de legume
1 linguriţă zahăr
½ linguriţă şofran
sare

Preparare:

Se încălzeşte untul (ghee) într-o tigaie mare, se adaugă chimenul, ardeii, garam masala şi usturoiul. Se călesc la foc mic, amestecând continuu.
Se adaugă lintea, roşiile şi supa de legume. Se dă totul într-un clocot, se condimentează cu zahăr, şofran şi sare, apoi se fierbe înăbuşit 30 de minute. Se adaugă seminţele de muştar, prăjite.
Se pune supa obţinută în boluri şi se presară deasupra coriandru tocat. Se serveşte cu smântână şi pâine (crutoane de pâine).

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*