Vinete la cuptor

Vinete la cuptor


Ingrediente:

3 vinete decojite, tăiate bucăţi fine
4 cepe verzi, tocate
3 ouă bătute
500 g piept de pui fiert, cubulețe
250 g brânză cheddar, rasă
80 g brânză parmezan, rasă
80 g coriandru proaspăt tocat
2 felii de pâine neagră
3 linguri de unt
3 linguri smântână
½ linguriţă boia
1 vârf de cuţit sare
½ linguriţă piper negru boabe

Preparare:

Se încălzeşte o tavă în prealabil.
Se pun bucăţile de vinete într-o oală de teflon, se acoperă cu apă sărată şi se lasă să fiarbă 15 minute, până acestea se înmoaie. Se scot apoi, se scurg de apă şi se amestecă bine. Cu ajutorul unui robot de bucătărie se fărâmiţează feliile de pâine neagră, peste care se adaugă parmezanul şi se amestecă bine.
Într-un castron mai mare, se pasează vinetele iar peste ele se pune jumătate din amestecul de pâine, apoi brânza cheddar, ceapa, coriandru, ouăle, untul, smântâna, sarea şi piperul.
După ce se încorporează bine, se presară şi carnea cubuleţe. Întreaga compoziţie se toarnă în tava deja încinsă, se garniseşte cu firimiturile de pâine rămase şi cu boia, apoi se bagă la cuptor pentru 35 minute. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*