Crustă de vanilie cu migdale pralinate

Crustă de vanilie cu migdale pralinate


Ingrediente:

100 g zahăr
50 g unt
50 g migdale tocate
lapte
50 g praf de budincă de vanilie
1 lingură lichior de portocale

Preparare:

Untul se înmoaie într-o tigaie, la foc mic, se adaugă zahărul şi se caramelizează. Când se rumeneşte, se amestecă cu migdalele tocate. Compoziţia rezultată se toarnă pe hârtie de copt, în foaie subţire şi se lasă să se răcească. Când se întăreşte, se zdrobeşte cu ciocanul de bucătărie.
Se prepară budinca de vanilie, se lasă la rece, se amestecă cu lichiorul de portocale, după care se toarnă în boluri sau pahare speciale. Se garniseşte cu migdale pralinate şi se serveşte.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*