File de miel cu piure de praz şi sos de rozmarin

File de miel cu piure de praz şi sos de rozmarin


Ingrediente:

2 fileuri de miel
900 g praz, partea albă
10 g rozmarin tocat
150 ml supă de pui
2 căţei de usturoi, pisaţi
zeama de la 1 lămâie

Preparare:

Fileul de miel se stropeşte cu un amestec din 5 g rozmarin, usturoi şi zeamă de lămâie, după care se lasă la marinat pentru 2 ore. Se preîncălzeşte cuptorul şi pune carnea de miel acoperită cu folie de aluminiu; se coace timp de 15-20 minute. Între timp, se fierbe prazul în 15 ml de supă de pui. Zeama rămasă se păstrează deoparte, prazul se mixează piure şi se aşază pe o farfurie. Carnea de miel se pune într-o cratiţă, se acoperă cu supa de praz, supa de pui rămasă şi cu rozmarin, se lasă să fiarbă până ce sosul scade pe jumătate. Se scoate mielul, se taie felii fine şi se serveşte cu piureul de praz; deasupra se toarnă sosul fierbinte şi se poate servi.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*