Ouă cu busuioc și boabe de porumb

Ouă cu busuioc și boabe de porumb


Ingrediente:

4 cești porumb boabe, fierte sau inghețat
1 lingură busuioc proaspăt, tocat
1 lingură unt
1 ½ cești lapte
8 ouă
3 linguri ceapă tocată julien
2 linguri unt
sare, piper măcinat, după gust

Preparare:

Se topește untul și se călește ceapa tocată 4 minute, se adaugă porumbul boabe și laptele. Se lasă să fiarbă, descoperit, amestecând ocazional, până se absoarbe cât de cât laptele. Se asezonează cu sare, piper și busuioc tocat. Se pune din compoziție în 4 boluri mici de yena, pentru cuptor, în centrul fiecărei mixturi se face o gaură în care se sparg 2 ouă, se presară sare și piper.
Se introduc la cuptor 10 minute, până ce albușul se întărește puțin. Se servește imediat.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*