Mâncare bulgărească de carne şi legume

Mâncare bulgărească de carne şi legume


Ingrediente:

1 kg carne de vită tăiată cuburi
1 vânătă mare
4 cartofi tăiaţi cuburi
4 roşii tăiate cuburi
100 g fasole verde tăiată
2 ardei tocaţi
3 linguri unt
2 ouă
1 lingură făină
sucul de la ½ lămâie
sare, piper

Preparare:

Se taie vânăta felii şi se sărează, se lasă 1 oră la înmuiat, după care se scurge, se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii, roşiile, fasolea verde şi ardeii.
Carnea tăiată cuburi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se prăjeşte pe ambele părţi, se acoperă cu apă şi se lasă 30 de minute să fiarbă la foc mic. Se adaugă puţină apă şi amestecul de legume, după care se dă la cuptor şi se coace cu capac, 2 ore.
Se bat ouăle cu făină, suc de lămâie şi sare, se toarnă peste compoziţia din cuptor, după care preparatul se coace în continuare, până ce crusta se întăreşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria bulgară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*