Pui umplut

Pui umplut


Ingrediente:

1 pui de 2 kg
1 kg ceapă roșie, tăiată mărunt
300 ml ulei
½ legătură pătrunjel frunze, tăiate fin
miezul de la 1 pâine albă, veche de 2-3 zile
sare, piper, boia, vegeta, după gust
10 ouă

Preparare:

Se folosește un pui întreg, netranșat, se spală bine, se curăță în interior, se golește în interior, pentru umplutură.
Umplutura: Se taie ceapa mărunt și se călește ușor în 300 ml ulei, cu puțină boia dulce sau 2-3 linguri pastă de gogoșari, la foc mic. Se înmoaie miezul de pâine în apă, apoi se stoarce bine, se dă prin mașina de tocat o singură dată, apoi se toarnă peste ceapa, se omogenizează și se amestecă mereu, pentru ½ oră, să nu se prindă de fundul vasului.
Într-un alt vas, se sparg ouăle, se bat cu sare, piper, vegeta și pătrunjelul tocat, apoi se toarnă peste ceapa, în vasul de pe foc, se lasă pe flacără încă 15 minute, se amestecă ocazional.
Puiul se umplu cu această mixtură, pulpele se crestează puțin într-o parte și se îndeasă și în ele din umplutură, apoi se pune într-o tava, la cuptor, pentru 40-45 de minute sau mai mult, puiul fiind uns în prealabil cu ulei.
Dacă rămâne din umplutură, surplusul se omogenizează bine, apoi se rulează într-o folie de aluminiu și se introduce la cuptor, lângă pui. Se servește ca garnitură, lângă pui.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*