Salată de ouă fierte şi prăjite cu sos de tamarind

Salată de ouă fierte şi prăjite cu sos de tamarind


Ingrediente:

3 ouă
3 ardei iuţi
1 linguriţă tamarind
1 ceaşcă apă
ulei
1 ceapă verde
1 linguriţă sos de peşte
1 linguriţă zahăr brun

Preparare:

Se fierb ouăle tari, dar fără să li se spargă coaja, apoi se clătesc cu apă rece şi se decojesc. Ardeii iuţi se taie şi se prăjesc.
Se stoarce tamarindul într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă zahărul brun şi sosul de peşte. Se lasă câteva minute la foc mic amestecând mereu. Când se rumeneşte se ia de pe foc.
Se taie ceapa mărunt. Se încălzeşte ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa şi se scoate pe o farfurie. În acelaşi ulei, dar la foc mic, se adaugă ouăle tăiate în 4. Se întorc de câteva ori, să se prăjească pe toate părţile.
Se scurg şi se aşază pe un platou. Deasupra se toarnă sos de tamarind şi ceapă verde călită. Se decorează cu ardei iute prăjit şi coriandru verde.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume, Salate cu ouă.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*