Sos de alune

Sos de alune


Ingrediente:

3 linguriţe suc de lămâie
3 linguriţe zahăr
1 vârf de cuţit chimen
2 linguri ulei de măsline
1 vârf de cuţit coriandru
3 ceşti lapte de cocos
1 ceaşcă alune măcinate
1 linguriţă sare
3 linguri pastă de curry

Preparare:

Se încinge uleiul. Se adaugă pasta de curry şi se prăjeşte un minut la foc mediu. Se adaugă coriandrul şi chimenul. Se prăjesc împreună încă un minut. Se adaugă uleiul, laptele de nucă de cocos, alunele măcinate şi se condimentează cu zahăr.
Se fierbe câteva minute până ce sosul se îngroaşă. Se adaugă sare după gust şi suc de lămâie. Este potrivit pentru carnea de pui.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*