Vinete cu bame și tomate

Vinete cu bame și tomate


Ingrediente:

2 vinete
250 g bame
1 roşie
1 ceapă albă
2 linguri pastă de tomate
ulei, pentru prăjit
sare şi piper

Preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei încins, se adaugă pasta de tomate şi roşia tăiată bucăţi; se lasă să scadă la foc mic, până devine un sos concentrat.
Se taie capetele bamelor şi se prăjesc întregi în ulei fierbinte. Separat, se curăţă vinetele şi se taie în 4, în sensul lungimii, apoi se prăjesc în mult ulei.
Bamele şi vinetele prăjite se aşază într-un ceaun, se presară piper şi sare, deasupra se toarnă sosul de roşii şi se fierbe totul la foc mediu până se înmoaie vinetele.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*