Vinete cu busuioc

Vinete cu busuioc


Ingrediente:

1 lingură ulei
1 legătură busuioc, fără codiţe
2 linguriţe zahăr
3 căţei de usturoi
3 linguriţe sos de soia
3 vinete nu prea mari
câţiva ardei iuţi

Preparare:

Se taie vinetele felii nu prea subţiri. Se zdrobeşte usturoiul şi se toacă ardeii iuţi. Busuiocul se curăţă de codiţe.
Se încinge ulei şi se prăjesc ardeii iuţi şi usturoiul. Se adaugă feliile de vinete şi o cană de apă. Se acoperă şi se dă în clocot, apoi se fierbe 10 minute la foc mediu, până se înmoaie vinetele şi apa se evaporă. La sfârşit se adaugă sosul de peşte şi zahărul. Se amestecă, se adaugă busuiocul, fără a-l fierbe.
Se ia de pe foc, se serveşte fierbinte, cu orez.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*