Chiftele fără carne, cu linte

Chiftele fără carne, cu linte


Ingrediente:

500 g linte
1 ardei tocat sau 1 ceapă tocată
1 cartof felii
50 g tahini
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă coriandru uscat
1 linguriţă chimen măcinat
50 ml ulei
sare, piper

Preparare:

Lintea se curăţă, se spală, apoi se acoperă cu apă caldă şi se lasă la rece să se înmoaie. După 3 ore se scurge şi se macină în robotul de bucătărie. Se adaugă ardeiul tocat sau ceapa tocată, cartofii, tahini, usturoiul, coriandrul, chimenul şi piperul.
Compoziţia se sărează după gust şi se omogenizează (tot în robotul de bucătărie), apoi se acoperă şi se lasă 3 ore să se odihnească. Se incorporează praful de copt şi se modelează sub formă de chiftele care se prăjesc în ulei încins până se rumenesc, pe ambele părţi.
Se servesc calde cu lipii, roşii şi brânză.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*