Frunze de viţă de vie umplute

Frunze de viţă de vie umplute


Ingrediente:

500 g frunze de viţă de vie tânără
350 g orez
125 g mentă verde tocată
125 g ceapă verde tocată
250 g roşii tocată
125 g năut fiert, zdrobit
125 g pătrunjel verde tocat
250 ml ulei de măsline
125 ml suc de lămâie
125 ml apă
un vârf de cuţit scorţişoară
1 roşie tăiată felii
15 căţei de usturoi
sare, piper

Preparare:

Frunzele de viţă de vie se opăresc în apă cu sare şi se scurg.
Orezul se spală apoi se amestecă cu năutul înmuiat peste noapte în apă sărată. Se adaugă pătrunjel, mentă, roşii tocate, ceapă, scorţişoară, ulei, sare şi piper, după gust.
Frunzele scurse se umplu cu acest amestec, după care se rulează ca trabucurile şi se aşază într-o oală pe fundul căreia, în prealabil, a fost aşezat un strat de roşii tăiate felii şi unul de usturoi.
În continuare, preparatul se pudrează cu sare, se stropeşte cu suc de lămâie şi apă, se acoperă şi se dă la cuptor. Preparatul se coace 30 de minute cu capac, apoi, alte 10 minute, descoperit (pentru ca sosul să se îngroaşe). În final, rulourile se aşază pe platou şi se servesc reci, cu sosul acumulat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*