Plăcinte cu spanac

Plăcinte cu spanac


Ingrediente:

1 kg aluat simplu de pâine
500 g spanac verde tocat
125 pătrunjel verde tocat
1 linguriţă mentă uscată
125 g ceapă verde tocată
50 g seminţe de pin, prăjite
un vârf de cuţit cimbru
50 ml ulei de măsline
50 ml suc de lămâie
sare, piper

Preparare:

Se pune aluatul de pâine la loc cald, să crească. Între timp, se face un amestec din spanac, pătrunjel, mentă, ceapă, seminţe de pin şi cimbru.
Compoziţia rezultată se asezo-nează, iar aluatul crescut se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină, într-o foaie cu grosimea de ½ cm.
Aceasta se taie pătrate cu latura de 10 cm, care se umplu cu 2-3 linguri din umplutură şi se împăturesc.
Plăcintele obţinute se sigilează, apăsând cu furculiţa marginile, se aşază pe o tavă unsă, se ung ele-însele cu ulei şi se coc în cuptorul încins, până se rumenesc.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*