Plăcinte umplute cu brânză

Plăcinte umplute cu brânză


Ingrediente:

Aluatul:

750 g făină
200 ml apă
1 lingură unt
1 lingură amidon
20 g drojdie

Umplutura:

250 g brânză de vaci
2 linguri unt
1 ou
50 ml lapte
50 g pătrunjel verde tocat

Preparare:

Se face un aluat din drojdie, făină, apă, unt şi sare, după gust, se amestecă bine, se frământă, după care se acoperă şi se lasă la loc cald, să se odihnească. După 1 oră, aluatul rezultat se împarte în 4, se întinde, se pudrează cu amidon şi se taie cercuri, cu ajutorul unui pahar.
Acestea se ung cu unt, se umplu cu amestecul preparat din ingredientele indicate, se împăturesc, se apasă pe margini ca să nu se desfacă, după care se aşază pe o tavă unsă. În final, se ung din nou cu unt şi se coc la foc mediu, până se rumenesc uşor.
O variantă ar fi prăjirea în ulei; în ambele cazuri, plăcintele umplute cu brânză se servesc fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Bucătăria libaneză, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*