Prăjitură de ciocolată în 3 straturi

Prăjitură de ciocolată în 3 straturi


Ingrediente:

750 g făină
650 g zahăr
300 g cacao
150 ml apă
120 ml ulei
5-7 ouă
1 lingură vanilie
250 g zahăr pudră
200 g cacao pentru decor
125 g esenţă de rom
300 g unt pentru glazură
1 linguriţă praf de copt
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se amestecă făină cu sare, praf de copt, zahăr şi ¾ din cacao. Se adaugă 250 ml apă şi uleiul de canola. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, după care se combină cu ouăle, încă 200 ml apă şi vanilia. Continuaţi să amestecaţi încă 5 minute.
În final, aluatul se toarnă în tava unsă, se coace până în 30 de minute, se lasă 15 minute să se răcească, după care se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la rece.
Zahărul pudră se amestecă cu cele 200 g cacao pentru decor şi esenţa de rom. Compoziţia, care trebuie să aibă consistenţa unui aluat, se amestecă cu 300 g unt.
În final, blatul se scoate de la rece, se unge cu glazura tocmai obţinută, după care, înainte de servire, se acoperă şi se dă încă o dată la rece, o oră.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*