Vafe în două culori

Vafe în două culori


Ingrediente:

300 g făină
80 g zahăr pudră
100 g unt
500 ml lapte
1 plic drojdie
3 ouă
1 lingură ciocolată amară, rasă
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se toarnă laptele într-o cratiţă, se adaugă untul şi se lasă la foc mic până se topeşte untul. Separat, într-o salatieră, se amestecă făina, zahărul, drojdia şi puţină sare, se face puţin loc pe mijloc şi se sparg ouăle, după care se frământă bine aluatul, incorporând gradual amestecul lichid de lapte cu unt. Se omogenizează totul cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe, iar jumătate din această compoziţie se toarnă într-un alt vas şi se combină cu ciocolata rasă. Astfel, se obţin două creme, una ciocolatie, alta gălbuie.
Se încălzesc forme de vafe şi se toarnă cele două creme în acelaşi timp, de-o parte şi de alt, fără ca acestea să se amestece. Se incinge aparatul pentru vafe, stropit cu cateva picaturi de ulei si se coc vafele bicolore care se scot apoi pe un platou, se garnisesc cu zahăr pudră.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*