Carne de viţel cu fructe uscate

Carne de viţel cu fructe uscate


Ingrediente:

1 kg piept de viţel
3 linguriţe ulei
3 cepe
1 căţel de usturoi
1 linguriţă sare
un vârf de cuţit piper
100 ml suc de mere
100 ml apă
3 morcovi
1 ceaşcă prune uscate
1 ceaşcă caise uscate
3 linguriţe amidon

Preparare:

Se taie morcovii fâșii. Se încinge ulei şi se prăjeşte carnea pe toate părțile. Într-o oală, se căleşte ceapa
tocată şi usturoiul zdrobit. După 5 minute, când se înmoaie, se pune carnea prăjită peste ceapă şi se condimentează. Se adaugă sucul de mere şi apa. Se acoperă şi se coace o jumătate de oră în cuptorul încins.
După acest interval, se micşorează focul iar preparatul se mai lasă încă o oră la cuptor. Se adaugă morcovii tăiaţi felii, prunele şi caisele, înmuiate în prealabil în apă rece.
Se coc împreună până ce toate ingredientele se înmoaie, după aceea se scot şi se pun deoparte, iar sosul se amestecă cu suc de mere şi amidon dizolvat. Se lasă să fiarbă ca să se îngroaşe.
Se taie carnea felii şi se aşază pe un platou alături de legume şi fructe. Sosul se toarnă deasupra. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Carne de vită, Reţeta zilei, Reţete.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*