Curcan umplut

Curcan umplut


Ingrediente:

1 curcan întreg
750 ml vin alb
1 ceapă albă
5 căţei de usturoi
4 foi dafin
1 lingură pătrunjel, tocat mărunt
sare şi piper negru, măcinat

Umplutura:

8 felii de pâine, fără coajă
200 g bacon
2 cepe albe
2 conserve boabe de porumb
4 linguri ulei
1 linguriţă pătrunjel tocat
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se spală curcanul bine, se scurge de apă şi se aşază într-un castron, se asezonează cu usturoi, pătrunjel, foi de dafin, se toarnă vinul alb şi se condimentează cu sare. Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi se lasă curcanul la marinat, peste noapte.
Pentru umplutură, ceapa şi baconul se toacă mărunt şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă apoi boabele de porumb, pătrunjelul, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se lasă la foc mic în jur de 10 minute. Se fărâmiţează pâinea şi se combină cu restul ingredientelor din tigaie.
Se scoate curcanul din marinată şi se umple cu amestecul de mai sus, apoi se prinde partea despicată cu scobitori. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins deja. Cam după o jumătate de oră, se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai coace pentru încă 30 minute. Curcanul rumenit se scoate de la cuptor şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*