Pui cu lapte și ciuperci

Pui cu lapte și ciuperci


Ingrediente:

500 g piept de pui, fiert
250 ml supă de pui
250 ml lapte
60 g făină
60 g unt
4 gălbenuşuri de ou
4 ciuperci
½ ardei roşu, tăiat cuburi mici
1 linguriţă suc de lămâie
sare şi piper

Preparare:

Se feliază ciupercile şi se călesc într-o cratiţă cu unt topit, la foc mic, se sting apoi cu făină, se condimentează cu sare şi piper, se omogenizează bine, după care se toarnă supa de pui şi laptele. Se amestecă în continuu, până când compoziţia se îngroaşă , apoi vasul se punea deasupra altuia cu apă fierbinte şi se fierbe în bain-marie.
Se taie pieptul de pui în bucăţi mici, se incorporează în aceeaşi compoziţie, se adaugă apoi ardeiul, sucul de lămâie şi gălbenuşurile bătute , se omogenizează bine şi se ia de pe foc după vreo 5 minute.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*