- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Pui cu parmezan la cuptor

Posted By admin On 28 Octombrie 2011 @ 12:05 am In Carne de pasăre,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei | No Comments

Ingrediente:

2 pui
500 ml vin alb
500 ml smântână
300 g parmezan ras
80 g unt
1 lingură muştar
1 linguriţă boia
2 linguriţe sare
1 vârf de cuţit piper

Preparare:

Se desprind ambii pui în bucăţi şi se pun la prăjit într-o tigaie cu unt fierbinte. Se condimentează cu sare, piper şi boia, apoi se lasă la rumenit, întorcând carnea pe toate părţile. Se scoate apoi şi se aranjează într-o tavă unsă cu puţin unt.
În tigaia în care acesta s-a prăjit, se toarnă parmezanul şi se lasă la topit, se adaugă apoi vinul alb, muştarul şi smântâna, se amestecă bine şi se lasă să dea în clocot. Se toarnă fierbinte peste carnea de pui din tavă, se presară puţin parmezan ras şi se bagă la cuptorul încins în prealabil. După aproximativ 10 minute, se scoate tava de la cuptor şi preparatul se poate servi.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/10/pui-cu-parmezan-la-cuptor/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle