Salată de cartofi roşii

Salată de cartofi roşii


Ingrediente:

câteva linguriţe oţet
1 ceaşcă apă
1 ceaşcă zahăr
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper
5 cartofi
1 linguriţă făină
1 ceaşcă şuncă
1 ceapă
1 ceaşcă ţelină

Preparare:

Se fierb cartofii şi se decojesc. Se prăjeşte şunca tocată până se rumeneşte, apoi se căleşte ceapa în aceeaşi tigaie. Se adaugă ţelina tocată şi se lasă la foc mic până se înmoaie.
În puţin din uleiul rămas se prăjeşte făina, se amestecă până se rumeneşte, se stinge cu oţet, apă, zahăr. Se condimentează cu sare şi piper, sosul trebuie să fie gros. Cartofi se taie felii şi se amestecă cu puţină sare, ceapa şi ţelina călite. Se toarnă sosul şi se amestecă.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*