Clătite de post

Clătite de post


Ingrediente:

12 clătite, din apă cu făină
12 fire de praz (doar partea albă)
800 g roşii
300 g pastă de tomate
2 cepe albe
2 căţei de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă rozmarin uscat şi zdrobit

Preparare:

Se spală firele de praz, se taie marginile, astfel încât să fie de aceeaşi lungime cu clătitele. Se fierb apoi pentru câteva minute, apoi se scurg şi se păstrează deoparte.
Roşiile se lasă câteva secunde în apă fiartă, se decojesc şi se taie bucăţi. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în 3 linguri ulei de măsline iar când capătă un aspect auriu, se adaugă roşiile, rondelele de praz rămase, rozmarinul, pasta de tomate şi zahărul. Se amestecă uşor, se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe înăbuşit timp de 15 minute.
Clătitele se umplu cu firele de praz, se rulează şi se aşază într-o tavă. Deasupra se toarnă sosul de roşii fierbinte şi se bagă tava la cuptor pentru 20 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*