Pui cu miere umplut cu fructe

Pui cu miere umplut cu fructe


Ingrediente:

1 linguriţă ulei
1 căţel de usturoi
un vârf de cuţit boia
un vârf de cuţit sare
1 pui mic
3 linguriţe coajă de portocale
3 linguriţe coajă de lămâie
100 g prune uscate
150 g piersici uscate
1 ceaşcă vin
1 măr
1 linguriţă rozmarin
1 ceaşcă miere

Preparare:

Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează 1 zi la rece, în frigider.
Se înmoaie prunele şi piersicile în vin, apoi se amestecă cu merele şi rozmarinul.
Se umple puiul cu fructe şi se unge cu miere. Se coace în cuptorul încins un sfert de oră cu pieptul în sus. Se stropeşte cu vinul rămas şi marinata. Se mai lasă 1 oră la foc mai mic până când carnea se înmoaie. Se stropeşte mereu cu lichidul din tavă.
Ca să nu se rumenească înainte de a fi gata, se poate acoperi cu folie. Se scoate şi se lasă să se răcească puţin înainte de a fi porționat.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*