- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Cârnați de casă din Ardeal

Posted By admin On 20 Decembrie 2011 @ 9:29 am In Bucătăria românească,Carne de porc,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei,Reţete de Crăciun | No Comments

Ingrediente:

5 kg fleică de porc
250 g usturoi
100 g boia de ardei
Sare, piper, după gust
Mațe de porc sau de oaie

Preparare:

Se toacă carnea pe sita mare a mașinii de tocat sau se toacă mărunt din cuțit, pentru cine are răbdare. Se face un mujdei de usturoi mai gros, adică se zdrobesc cele 250 g de usturoi cu o mână de sare, în care se toarnă 200 ml apă rece. Se frământă carnea cu boiaua, usturoiul, sare și piper, după gustul fiecărei case. Se lasă câteva ore la rece pentru a se pătrunde aromele și se amestecă periodic. Se pun în mațe nu prea groase și se țin 1-2 zile la rece, după care se afumă în fum de rumeguș, de esență tare.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/12/carna%c8%9bi-de-casa-din-ardeal/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle