- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Cârnaţi din porc mistreţ afumaţi

Posted By admin On 24 Decembrie 2011 @ 9:23 am In Bucătăria românească,Carne de porc,Reţeta zilei,Rețete cu vânat | No Comments

Cârnaţi din porc mistreţ afumaţi
www.urbanlifestyle.ro

Ingrediente:

1 kg carne macră
200 g slănină
O căpăţână usturoi
Piper pisat
Maţe de porc
Sare

Preparare:

Se taie carnea în bucăţi, se sărează, piperează, se amestecă şi se pune într-un vas smălţuit, se îndeasă, se acoperă şi se ţine 24 de ore la rece. După aceea se trece prin maşina de tocat cu sita deasă, se frământă bine cu usturoiul şi se adaugă slănina tăiată mărunt. Între timp, maţele se clătesc cu apă şi oţet, să se albească, şi se spală. Se umplu cu compoziţia pregătită. Cârnaţii astfel pregătiţi se pun câteva ore la fum cald, după aceea se pun la fiert în apă clocotită 50 minute, apoi se ţin la fum rece 1-2 zile. Aceşti cârnaţi se pot păstra câteva zile la rece. Se servesc reci sau fripţi la grătar sau la tigaie.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/12/carnati-din-porc-mistret-afumati/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle