Păstrăv cu roşii în sos de portocale

Păstrăv cu roşii în sos de portocale


pastravcurosiiiinsosIngrediente:

2 păstrăvi sau 4 fileuri de păstrăv
Frunze de pătrunjel
50 ml ulei de măsline
Coaja rasă de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 1 portocală
Sucul de la 1 lămâie
Sucul de la 1 portocală
150 g roşii sherry
1 ceapă potrivită
2 linguri capere
Sare, piper

Preparare:

Se curăţă peştele, se porţionează în 8, dacă sunt fileuri (preferabil fileuri), acestea se taie felii de 4 cm grosime, se sărează, piperează. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, cu diametru de 34 cm sau într-o cratiţă mare şi se pune peştele, câte un minut pe fiecare parte, se presară pătrunjelul tocat, sucul de portocală şi de lămâie, coaja rasă, se lasă 3-4 minute la foc potrivit. Se incorporează roşiile opărite şi curăţate de pieliţe în prealabil şi caperele, se mai lasă 3-4 minute la foc domol. Toată compoziţia se toarnă într-un vas termorezistent şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Peştele se serveşte cu rondele de cartofi rumenite sau garnitură de orez.

Pastrav cu rosii in sos de portocale (12 fotografii)
27 Iunie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*