Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate

Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate


Ingrediente:

1 ou
80 g unt
250 g zahăr pudră
1 lingură vanilie
250 ml lapte
1 lingură praf de copt
500 g făină
sare

Crema
150 g gem de gutuie
250 ml apă
50 g zahăr
3 linguri făină
100 g stafide
100 g nucă tocată
100 g curmale
3 linguri suc de lămâie
100 g unt
1 linguriţă esenţă de portocale

Preparare:

Se bat gălbenuşuri cu unt şi zahăr, se adaugă făină, praf de copt, vanilie, sare şi lapte, se omogenizează totul bine, se incorporează albuşul bătut spumă şi se dă totul la cuptor.
Se coace în tavă tapetată, la foc mediu, 25 de minute.
Blatul răcit se taie în 2 pe orizontală şi se umple cu cremă.
Crema
Se amestecă gemul cu apă, zahăr, stafide şi curmale tocate. Se incorporează făina, după aceea compoziţia se fierbe amestecând mereu, până se îngroaşă. Când este gata, se ia de pe foc, se răceşte şi se amestecă cu nucă, suc de lămâie şi unt.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*